Nikola Jokić odveo Nuggetse u polufinale Zapada

Veliki trijumf ekipe iz Denvera

Nikola Jokić odveo Nuggetse u polufinale Zapada

Denver Nuggetsi su rano jutros po našem vremenu kompletirali veliki preokret i pobjedom u sedmoj utakmici serije došli do plasmana u polufinale zapadne konferencije.

Zaostajao je Denver 3-1 u seriji, ali je vezao tri pobjede protiv Utah Jazza i stigao do naredne runde.

Nuggetsi su u sedmoj utakmici serije sa Utah Jazzom upisali pobjedu rezultatom 80:78.

Ekipa iz Colorada je gotovo čitavim tokom meča imala vodstvo, koje je u drugoj i trećoj dionici dostizalo i 19 poena razlike. Međutim, nakon sjajne serije Utah je uspio u četvrtoj četvrtini anulirati zaostatak, pa i nakratko preuzeti prednost. Ipak, Nuggetsi su imali dovoljno sreće i staloženosti staloženosti da se vrate i na kraju u "ludom" finošu slave pobjedu.

Poena za konačnih 80:78 i pobjedu Nuggetsa postigao je Nikola Jokić 28 sekundi prije kraja meča.

Imao je potom Jazz napad za izjednačenje ili vodstvo, ali je Harris ukrao loptu Donovanu Mitchellu nešto više od osam sekundi prije kraja meča. Nisu ni Nuggetsi iskoristili priliku da potvrde pobjedu pošto je Craig promašio 4.4 sekunde do kraja, da bi sa zvukom sirene ekipu Jazza pokušao spasiti Conley, ali je i on promašio.

Nuggetse je do trijumfa vodio Nikola Jokić koji je upisao double-double učinak sa 30 poena i 14 skokova (dodao je i četiri asistencije), dok je Jamal Murray ubacio 17 poena u pobjedničkom timu.

Kod Jazza su se izdvojili Mitchell sa 22 i Rudy Gobert sa 19 poena.

Nuggetsi će u polufinalu Zapada igrati protiv Los Angeles Clippersa.

Treba istaći da su Boston Celticsi sinoć stigli do 2-0 u polufinalnoj seriji Istoka nakon što su sa 102:99 savladali Toronto Raptorse.

Jayson Tatum je bio najefikasniji u pobjedničkom timu sa 34 poena, dok je sjajnu trojkašku večer (6/11) imao Marcus Smart koji je meč završio sa 19 poena na svom kontu.

Top Komentari

ImranEDC1
Nije košarka za njega, nek ide valjati gume po Somboru.
0 5
Keno
top 5 centar u NBA
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi