Teška noć za turske klubove: Partizan srušio Efes, Baskonija šokirala Fener

Sjajni susreti u Euroligi

Teška noć za turske klubove: Partizan srušio Efes, Baskonija šokirala Fener

E. Dindić

U okviru 14. kola Eurolige odigrano je dosta zanimljivih susreta te sigurno je da su ljubitelji košarke mogli da uživaju u nadmetanju najboljih timova Europe. 

Fenerbahce je na svom terenu dočekao Baskoniju i pretrpio poraz od 76:70.

Imali su gosti nakon prvih 10 minuta igre 21:13. Na poluvremenu je već bilo visokih 52:33. Do kraja susreta uspio je Fener da smanji prednost gostiju, ali jednostavno više od poraza nije moglo. Nakon 40 minuta igre rezultat je glasio 76:70 u korist Baskonije.

U redovima Baskonije najefikasniji bio jeMarkus Howard sa 15 poena, dok je Pierrija Henry dodao 13. Bolji od ostalih kod domaćina bili su Marko Gudurić sa 14 poena i Toni Jekiri koji je dodao 12.

Barcelona je na svom terenu dočekala Panathinaikos i zabilježila pobjedu rezultatom 74:68.

Imali su domaći nakon 10 minuta igre 28:12. U drugom periodu tek nešto bolja igra gostiju koji ovaj period rješavaju u svoju korist rezultatom 18:15. Na veliki odmor odlazi se pri rezultatu 43:30 u korist domaćina. Treći i četvrti period dobivaju gosti rezultatom 21:19, te 17:12, ali to nije bilo dovoljno da se izbjegne novi poraz.

Oglasi

Kod Barcelone odličan je bio Jan Vesely sa 15 poena, dok ga je dobro pratio Nikola Mirotić koji je susret završio sa 14 postignutih poena. Kod gostiju iz Grčke Dwayne Bacon postigao je 19, dok je Georgios Papagiannis dodao 13.

Partizan je na svom terenu dočekao Anadolu Efes i slavio veliku pobjedu rezultatom 82:79.

Partizan je nakon prvog perioda imao prednost od 14:10. U drugom uzvraćaju gosti iz Turske te ovu dionicu susreta dobivaju sa 27:14. Nakon 20 minuta igre rezultat je glasio 37:28 u korist Anadolu Efesa.

Izabranici Željka Obradovića nisu se predavali u nastavku susreta te treći period dobivaju sa 25:17, a potom i četvrti sa 29:25 za veliku pobjedu od 82:79.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bili su trojac Dante Exum,James Nunnally i Kevin Punter koji su postigli po 18 poena. U redovima Anadolu Efesa bolji od ostalih bio je Rodrigue Beaubois sa 30 poena, dok ga je odlično pratio Ante Žižić sa 20 postignutih poena.

Oglasi

Virtus je na svom terenu dočekao Maccabi iz Tel Aviva i slavio pobjedu rezultatom 78:73.

Prvi period pripada Virtusu koji nakon 10 minuta igre ima prednost od 20:16. Drugi period donosi igru koš za koš, te ova dionica susreta odlazi na stranu gostiju iz Izraela rezultatom 25:24. Na veliki odmor odlazi se pri rezultatu 44:41 u korist Virtusa.

Nastavak susreta donosi rutinsku igru domaćeg sastava koji na kraju slavi pobjedu rezultatom 78:73.

Najefikasniji kod Virtusa bili su Daniel Hackett i Miloš Teodosić sa po 15 postignutih poena. Kod gostiju iz Izraela bolji od ostalih bili su Lorenzo Brown sa 18, odnosno Josh Nebo sa 11 postignutih poena.

Monaco je na svom terenu dočekao Albu iz Berlina te na kraju slavio pobjedu rezultatom 92:89.

Prvi period protekao je u igri bez odbrana pa je rezultat glasio 28:25 nakon 10 minuta igre. I u drugom periodu bolja igra domaćina koji i ovu dionicu dobivaju sa 24:19. Na veliki odmor odlazi se pri rezultatu 52:44.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Nastavak susreta donosi bolju igru Albe, ali nedovoljno da se izbjegne poraz rezultatom 92:89.

Najefikasniji kod Monaca bio je Alpha Diallo sa 17 poena, dok je Jaron Blossomgame dodao 13. Bolji od ostalih kod gostiju iz Berlina bili su Maodo Lo sa 14 odnosno Ben Lammers sa 12.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi