Crvena zvezda, Cedevita i Partizan na razgovoru o Eurocupu

Novi sastanak u Barceloni

Crvena zvezda, Cedevita i Partizan na razgovoru o Eurocupu

Eurocup od naredne sezone dobiće novi format takmičenja, a povodom toga direktor Eurolige Jordi Bertomeu pozvao je na razgovor 23 kluba, među kojima su se našla i Crvena zvezda, Partizan i Cedevita.

Sastanak će se održati 14. marta u Barceloni, a sastanku bi trebalo da prisustvuju čelnici sljedećih timova: 

Partizan, Crvena zvezda, Cedevita, AEK, Aris, Limoges, Strasbourg, Besiktas, Galatasaray, Unicaja, Valencia, Gran Canaria, Lietuvos Rytas, Neptunas, Alba, Bayern, Bamberg, Unics Kazan, Khimky, Lokomotiv Kuban, Sasari, Regina, Trento.

Drugo po snazi evropsko klupsko takmičenje trebalo bi da bude istog formata kao Euroliga, odnosno sa četiri grupe, nakon čega bi uslijedila TOP 16 faza. Pobjednik Eurocupa izborio bi plasman u elitno takmičenje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi