Crvena zvezda demolirala Mornar
Utakmica je od početka išla samo u jednom smijeru

Ekipa iz Bara potpuno rabijena

Crvena zvezda demolirala Mornar

S. Pašalić

Crvena zvezda je u 19. kolu ABA lige u gostima potpuno razbila ekipu Mornara sa 90:57.

Prije početka meča se očekivalo da bi Mornar mogao pružiti veliki otpor košarkašima tima iz Beograda, međutim na samom početku je bilo jasno da će utakmica ići samo u jednom smijeru.

Zvezda je furiozno krenula i ostvarila veliku prednost koja je u jednom trenutku iznosila i 18 poena prednosti kada je rezultat na semaforu glasio 22:4 za goste.

Domaći su do kraja četvrtine uspjeli smanjiti prednost tako da je prva četvrtina završena rezultatom 25:14 za goste.

U drugoj četvrtini gostujući košarkaši su ubacili u brzinu više pa su do kraja poluvremena povećali svoju prednost tako da se na odmor otišlo sa 50:26 za Crvenu zvezdu.

I u nastavku se gostujući košarkaši nisu zaustavljali pa je prednost Crvene zvezde u jednom trenutku iznosila i 40 poena razlike, a u posljednu četvrtinu se otišlo rezultatom 80:45 za goste.

U četvrtoj četvrtini gosti su se malo opustili pa je Mornar dobio ovu dionicu sa 12:10 za konačnih 90:57 i veliku pobjedu Crvene zvezde.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Goste su predvodili Billy Baron sa 14 i Dobrić sa 13, dok je kod Mornara Mićović postigao 15 poena.

Zvezda je i dalje na prvom mjestu tabele sa omjerom 18-1, dok je Mornar na omjeru 7-12.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi