KK Crvena zvezda dobija veliko pojačanje
Zvezda je uvjerljivo prva na tabeli ABA lige. U 18 odigranih utakmica doživjeli su svega jedan poraz i glavni su favoriti za osvajanje titule (Foto: EPA)

Stiže KC Rivers

KK Crvena zvezda dobija veliko pojačanje

M. Šljivak

Crvena zvezda bi u ostatak sezone u ABA ligi mogla ući sa velikim pojačanjem.

Iako su dominantni u odnosu na ostatak lige, crveno-bijeli ne želi prepustiti ništa slučaju i pod svaku cijenu žele osigurati povratak u Euroligu osvajanjem titule u ABA ligi.

Tako bi u narednoj sedmici novi član beogradskog tima mogao postati američki košarkaš KC Rivers, koji je je navodno sve dogovorio sa ovim timom.

Rivers je poznato ime sa evropskih parketa. Trenutno je član italijanske Reggio Emilije, a u prvenstvu Italije ove sezone bilježi 14 poena i 4.7 skokova po utakmici.

Američki košarkaš bi u Beogard trebao doputovati već početkom naredne sedmice i sigurno da će biti veliko pojačanje za Zvezdu.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Rivers ima bogato iskustvo u Evropi. Nakon što je završio univerzitet Clemson, karijeru je započeo u Benettonu, a igrao je još za veliki broj timova među kojima su Real Madrid i Panathinaikos.

Sa atinskim timom je 2015. godine osvoji Euroligu, te dva prvenstva Grčke, te dvije titule prvaka Španije sa Realom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi