Crvena zvezda izgubila od Khimkija

Shved se raspucao

Crvena zvezda izgubila od Khimkija

Košarkaši Crvene zvezde doživjeli su poraz u 18. kolu Eurolige.

Beogradski tim je na svom terenu večeras poražen od ruskog Khimkija sa 79:70, što je drugi uzastopni poraz crveno-bijelih u Euroligi, a ujedno i u duelima s ovom ekipom.

Crveno-bijeli su poslije sasvim solidnih 30 minuta u potpunosti pali u posljednjoj dionici. Tada je najbolji igrač gostiju Alexey Shved preuzeo odgovornost i sa nekoliko važnih trojki prelomio meč.

Reprezentativac Rusije je za vrijeme provedeno na parketu ubacio 29 poena i pet trojki, a imao je još četiri asistencije i pet skokova. Pored njega u timu Khimkija ostaknuli su se James Anderson sa 14, te Malcolm Thomas sa 11.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U timu Crvene zvezde najviše se istaknuo Taylor Rochestie sa 27 poena, devet skokova i sedam asistencija. Nemanja Dangubić je ubacio 20, a James Feldeine je dodao 13.

Crvena zvezda u Euroligi se trenutno nalazi na 11. mjestu sa sedam pobjeda i 11 poraza, dok je ruski tim sedmi uz skor 10-8.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi