Teška noć za Musu i društvo u Beogradu
Duel velikih rivala nije donio nikakva uzbuđenja. Aktuelni prvak je do 13. pobjede u sezoni došao uvjerljivom igrom u prvom poluvremenu. (Foto: ABA)

Poraz Cedevite od Zvezde

Teška noć za Musu i društvo u Beogradu

M. Šljivak

Košarkaši Cedevite doživjeli su pravi debakl u derbi meču 16. kola ABA lige protiv Crvene zvezde u Beogradu. Crveno-bijeli su na kraju pregazili velikog rivala sa uvjerljivih 82:66.

Zvezda je vodila od prve do posljednje minute ovog meča, a sa druge strance zagrebački tim je izgledao potpuno nemoćno.

Već nakon prve četvrtine bilo je jasno da će Cedevita teško doći do pozitivnog rezultata. Zvezda je nakon deset minuta igre imala plus 13 (26:13), ali nisu ni pomišljali da stanu već do poluvremena potpuno napunili koš protivnika.

Drugi period su domaći košarkaši dobili sa 28:16 i na odmor su otišli sa 25 poena prednosti, 54:29.

Nije se igra Cedevite popravila ni u trećem periodu. Zvezda je radila šta je htjela, prednost se iz napada u napad povećavala, a u posljednju dionicu se ušlo sa 32 poena prednosti u korist aktuelnog prvaka, 72:40.

Cedevita je uspjela da smanji prednost u posljednjoj dionici. Zvezda se potpuno opustila što su gosti iskoristili da ipak dožive koliko-toliko podnošljiv poraz u ovom duelu.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Zvezdu je do pobjede vodio fantastični James Feldine sa 27 poena, Rochestie je dodao 14, a Bjelica 11 poena.

Kod Cedevite Demetris Nichols je ubacio 13 poena, Džanan Musa je odigrao solidan meč sa osam poena i četiri skoka, a isti broj poena je ubacio i Andrija Stipanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi