Crvena Zvezda nakon velikog preokreta slavila protiv Olympiacosa

Sjajna partija Lorenza Browna za trijumf beogradskog tima

Crvena Zvezda nakon velikog preokreta slavila protiv Olympiacosa

Košarkaši Crvene Zvezde uspjeli su nakon preokreta u drugom poluvremenu večeras u Štark Areni savladati Olympiacos iz Pireja rezultatom 88:81.

Nisu dobro domaći košarkaši otvorili ovu utakmicu a gosti na krilima nevjerojatne pobjede iz prošlog kola nad Khimkijem su nametnuli svoj ritam i uspjeli u prvom dijelu povesti s 13 razlike a na odmor su otišli s 10 poena viška s prednošću 50:40.

No u nastavku se razigrao fantastični Lorenzo Brown koji je simultankom u 2. poluvremenu uz veliku pomoć Billy Barona odveo goste u poraz a svoj tim do šeste pobjede iz 15 utakmica u ovosezonskom izdanju Eurolige. Fantastični Amerikanac je na kraju utakmice dobio i skandiranje "MVP, MVP" od strane domaće publike što dovoljno govori o tome šta je uspio napraviti Grcima u drugom poluvremenu. Utakmicu je završio na 34 poena i 9 pretrpljenih faulova koji su mu donijeli ranking, tj. indeks korisnosti od 32. Baron je dodao 17 koševa i njih dvojica bili su daleko najbolji kod domaćeg tima. 

Brandon Paul s 21 košem, te Milutinov s 15 i Printezis s 14 poena najbolji kod Olympiacosa koji je u drugom dijelu izgledao neprepoznatljivo. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti