U majci svih drama u Pireju Olympiacos preokrenuo nemoguće i pobijedio Khimki

Luda završnica u Grčkoj

U majci svih drama u Pireju Olympiacos preokrenuo nemoguće i pobijedio Khimki

U jednoj od najluđih utakmica, pa slobodno možemo reći i u povijesti Eurolige, košarkaši pirejskog Olympiacosa stigli su večeras do pobjede protiv Khimkija sa 109-98 u 14. kolu košarkaške Eurolige. 

U utakmici bitnoj za oba tima bolje su se u prvom poluvremenu snašli domaći košarkaši koji su u efikasnoj košarci na odmor otišli s rezultatom 49:42. Unatoč dobroj igri pirejski tim nije uspio osigurati veću prednost zahvaljujući fantastičnom Shvedu.

Zaigrao je Khimki odlično u nastavku, te pomalo počeo topiti prednost Olympiacosa jer se Shvedu priključio i sjajni Evans. Nastavili su Rusi u sjajnom napadačkom ritmu i u zadnjem periodu te su 1:39 do kraja utakmice imali sigurnih 92:83 i skoro sigurnu pobjedu u rukama. Tada je uslijedilo ono što se rijetko viđa na euroligaškim parketima. Spanoulis, Paul i Printezis režirali su rijetko viđeni comeback grčkog tima i na iznenađenje i vlastite publike koja je počela napuštati dvoranu "Mira i Prijateljstva" uspjeli izboriti produžetak te imati i priliku trojkom slaviti i u regularnom dijelu no šut Spanoulisa bio je prekratak. 

U produžetku je na parketu postojao samo Olympiacos koji je iskoristio šok Khimkija i uspio do vrha napuniti koš gostiju i slaviti sa sigurnih 109:98. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Fantastični Printezis završio je susret s 26 poena, dok su Papanikolau i Spanoulis zabili po 18 poena u ovoj veličanstvenoj pobjedi tima iz Pireja. Shved je susret završio sa 36 koševa ali na kraju i bio tragičar svog tima, dok je Evans dodao 17 za Khimki. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti