Crvena zvezda nije uspjela iznenaditi Khimki
Foto: EPA

Euroliga, 3. kolo

Crvena zvezda nije uspjela iznenaditi Khimki

Ekipa Khimkija je ugostila Crvenu zvezdu u 3. kolu nove sezone Eurolige. Khimki je dosta bolje odigrao drugo poluvrijeme i na kraju slavio rezultatom 85:78.

Ipak, Crvena zvezda je bila bolji rival na otvaranju susreta, pa su Beograđani prvu dionici riješili u svoju korist rezultatom 20:28.

U drugoj četvrtini nešto bolja igra Khimkija koji topi prednost gostiju. Ipak, Zvezda uspijeva otići na odmor s minimalnom prednošću.

Treća dionica će se pokazati odlučujućom za utakmicu. Khimki pravi seriju 8-0 i na pola treće četvrtine stiže do dvocifrene prednosti. 

Khimki je igrao odličnu odbranu u trećem periodu, te je limitirao goste na samo 11 poena. U četvrtoj četvrtini se Zvezda pokušavala vratiti u susret, ali košarkaši Khimkija nisu dopuštali da njihova prednost padne ispod šest poena razlike, pa su utakmicu lagano priveli kraju.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Najefikasniji u domaćoj ekipi je bio James Anderson sa 24 poena, dok je Alexey Shved dodao 18.

U ekipi Crvene zvezde je najraspoloženiji bio Milko Bjelica koji je ubacio 15 poena. James Feldine je dodao 14, dok je Rochestie ubacio 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi