Crvena zvezda lako pobijedila Krku
KK Crvena zvezda

Beograđani neporaženi

Crvena zvezda lako pobijedila Krku

Crvena zvezda večeras je na svom parketu bez problema izašla na kraj s Krkom u utakmici 5. kola ABA lige. 

Zvezda je slavila rezultatom 88:62 i ostala neporažena nakon 5. kola.

Već u prvom poluvremenu bio je jasan smjer u kojem ide ova utakmica, mada se mora priznati da su Slovenci bili ravnopravni u prvoj četvrtini. Prednost Beograđana je nakon toga konstantno rasla i kako to biva u ovakvim susretima, jedina dilema vladala je oko razlike kojom će domaći tim dobiti ovu utakmicu. Zaustavili su se Beograđani na +26 a za njih je najvažnije da su ravnomjerno rapsodijelili minutažu i odmorili najvažnije košarkaše što se može reći i za Krku koja je unaprijed znala da neće moći računati na iznenađenje protiv Euroligaša. 

Dobrić je ubacio 14 poena za domaće, dok je Walden dodao jedan manje. Adin Vrabac bio je najbolji kod Krke s 13 koševa i s jednim sjajnim zakucavanjem potkraj prvog poluvremena preko Terryja. Škifić je ubacio 11 koševa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti