Crvena zvezda se sa dva sjajna igrača dodatno pojačala za nastavak sezone
Punter će u budućnosti nositi dres Crvene zvezde

Sada se međutim očekuju i neki odlasci iz kluba

Crvena zvezda se sa dva sjajna igrača dodatno pojačala za nastavak sezone

S. Pašalić

KK Crvena zvezda je nastavio sa dovođenjem novih igrača.

Beogratski tim je angažovao Vladimira Štimca i Amerikanca Kevina Xaviera Puntera, a oba igrača su u zadnji tren registrovana i za Euroligu.

Iskusni Štimac je igrao za Zvezdu u periodu od 2008. do 2010. godine i u sezoni 2015/2016, a zatim je bio u Turskoj gdje je igrao za Bešiktaš, Anadolu Efes, Turk Telekom i Fenerbahče.

Upravo sa Fenerom je prije ljetos potpisao ugovor na četiri mjeseca koji je prije par dana i istekao pa se on odlučio vratiti u Srbiju.

Punter ima 26 godina i igra na poziciji beka šutera, a u karijeri je igrao za Lavrio, Antwerp Giantse, Rosa Radom, AEK, Virtus Bolognu i Olympiacos.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

U grčkom timu je u Euroligi bilježio 6.8 poena, 1.9 skokova i 0.8 asistencija po meču, ali se njegov status u timu promijenio nakon dolaska novog trenera pa je sigurno da su ove brojke mogle biti i veće.

Nedavno je Zvezda dovela i Marka Jagodića-Kuridžu, a sada se očekuje da neki igrači i odu, te se najviše spominju James Gist, Mohammad Faye i Derrick Brown.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi