Morbidno: Navijači Partizana svijećama i vijencima doslovno sahranili Zvezdu

Bizarna koreografija

Morbidno: Navijači Partizana svijećama i vijencima doslovno sahranili Zvezdu

S. Grebović

Jučer je u dvorani "Aleksandar Nikolić" u Beogradu odigran drugi meč finalne serije za prvaka Srbije u kojem je Partizan savladao Crvenu zvezdu sa 73:72.

Kao po običaju kada igraju ova dva rivala, susret je odigran u paklenoj atmosferi koju su priredile domaće pristalice. Zanimljivo, da na meču nisu bili prisutni gostujući navijači.

Navijači Partizana su svojim igračima pružali gromoglasnu podršku svih 40 minuta, a koreografija koju su priredili prije početka meča ulazi pod kategoriju 'bizarno'.

Naime, popularni Grobari su prije početka meča u halu unijeli vijence i zapalili svijeći i na taj način simbolično 'sahranili' Crvenu zvezdu.

Partizan je ovom pobjedom poravnao rezultat u seriji na 1-1, a u narednom meču Crvena zvezda će biti domaćin.

Top Komentari

Mungos
A zasto je sahrana nesto morbidno? Stvarno ste g od novinara
0 2
bistrik87
prije par godina su babe narikace na jug doveli budale
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti