CSKA bolji od Khimkija u Moskvi

Lagana pobjeda prvaka Europe

CSKA bolji od Khimkija u Moskvi

CSKA je večeras u svojoj dvorani u Moskvi u utakmici 3. kola Eurolige bez većih problema porazio lokalnog rivala Khimki iz Podmoskovlja rezultatom 99:86

Od samog početka ove utakmice igralo se po ritmu koji je nametala Itoudisova momčad. Mike James u prvoj četvrtini pravio je veliku štetu obrani Khimkija koja nije pronalazila lijek za njega. 

Prednost koju je prvak Europe stekao u prvoj četvrtini nije ispuštao, dapače, povećavao ju je sve do zadnjeg perioda u kojem je sebi mogao dozvoliti malo opuštanje. 

Mike James na kraju je susret završio s 28 poena dok je sjajni Clyburn dodao 21 koš. S druge strane Shved je zabio 25 poena ali uz šut 7/18. Odličnu partiju odigrao je Devin Booker s 18 koševa i 7 skokova no sve to nije bilo dovoljno ni za što više osim uvjerljivog poraza za Khimki. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti