Khimki na otvaranju Eurolige bolji od Maccabija
Khimki iy Podmoskovlja odlično je otvorio novu euroligašku sezonu

Poslije uzbudljive završnice

Khimki na otvaranju Eurolige bolji od Maccabija

Košarkaši Khimkija iz moskovske Oblasti odlično su otvorili novu euroligašku sezonu. Oni su večeras u svojoj Mytischi Areni nadograli izraelski Maccabi Tel Aviv rezultatom 89:83

Napad ruske momčadi od samog početka funkcionirao je odlično predvođen oporavljenim reprezentativcem Rusije Alexeyem Shvedom. O tome govori i 48 ubačenih poena Khimkija do kraja prvog dijela utakmice na koji je otišao s 8 poena viška. 

Nastavila je momčad Rimasa Kurtinaitisa i u trećem periodu tamo gdje je stala u prvom dijelu. Nije Maccabi nikako uspijevao povezati obranu sve do zadnje četvrtine kada su zaigrali onakokako znaju i mogu. Velikih 17 razlike Rusa se u jednom trenutku istopilo na samo -3, ali Izraelci snage za potpuni preokret nisu imali. 

Alexey Shved zabio je 22 poena, no uz ukupan šut iz igre 6/17. Sjajan je bio Gill sa 18 poena, te Timma s jednim manje. Tarick Black sa 17 i Omri Casspi s 13 koševa najbolji kod poražene momčadi.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti