CSKA na korak do Final Foura

Itoudisovi izabranici savladali Khimki u drugoj utakmici serije

CSKA na korak do Final Foura

Moskovski CSKA je sada na korak do Final Foura Eurolige pošto je večeras na svom parketu savladao Khimki rezultatom 89:84 i tako poveo sa 2-0 u play-off seriji.

Khimki se dosta dobro držao većim dijelom susreta, ali se sticao utisak da su domaći ipak kontrolisali tok susreta. Prva dionica je riješena rezultatom 24:22 u korist CSKA, da bi ipak Khimki na odmor otišao sa prednošću (43:45).

CSKA je u trećoj dionici pojačao tempo, mada se ni gosti nisu predavali. Ipak, u zadnjoj dionici CSKA stiže do najveće prednosti na utakmici (+9), Sergio Rodriguez u finišu pogađa nekoliko važnih šuteva, pa domaći stižu do trijumfa.

Iako kod domaćih na ovoj utakmici nije bilo De Coloa, sjajnu partiju je pružio upravo Sergio Rodriguez koji je upisao 26 poena. Cory Higgins je postigao 19, dok je Will Clyburn dodao 16 koševa.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Kod Khimkija se, pak, istakao Anthony Gill sa 24 poena, dok je Shved ubacio 12 uz sedam asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi