I Khimki ima svog Curryja: Marković s pola terena za pobjedu

Srbijanski košarkaš donio trijumf svojoj ekipi

I Khimki ima svog Curryja: Marković s pola terena za pobjedu

Košarkaši moskovskog Khimkija su danas došli do gostujućeg trijumfa nad Tsmokijem iz Minska rezultatom 82:79 u utakmici VTB lige.

Khimki je do trijumfa došao zahvaljujući spektakularnoj trojci srbijanskog reprezentativca Stefana Markovića sa pola terena sa zvukom sirene.

Domaći su trojkom nešto više od četiri sekunde prije kraja stigli do poravnanja (79:79), ali je onda Marković uzeo loptu i sa centra u posljednjoj sekundi uputio šut i pogodio od tablu za konačnih 82:79.

Marković je na terenu proveo nešto više od 21 minute, te je osim pomenute trojke ubacio još samo tri poena, sva tri sa linije za slobodna bacanja. Kod Khimkija je najefikasniji bio Zubkov sa 22 poena, dok se kod domaćih istakao Czerapowicz koji je ubacio čak 33 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi