CSKA slavio u Ateni protiv Panathinaikosa
Gruzijac Shengelia u prodoru

CSKA slavio u Ateni protiv Panathinaikosa

Košarkaši moskovskog CSKA neokrznuti su prošli gostovanje u Ateni kod Panathinaikosa u 7. kolu Eurolige zabilježivši pobjedu 89:83. 

Iako rezultat sugerira drukčije, neizvjesnosti u dvorani OAKA nije bilo.

Moskovski CSKA iskontrolirao je utakmicu od početka do kraja bez većih problema i došao do nove pobjede. Za ovu pobjedu ključna je bila 2/4 u kojoj je CSKA napravio 9 razlike koje je mirno održavao do samog kraja. U ovom trenutku je ipak velika razlika u rosteru ova dva tima a valja napomenuti da je OAKA Arena po pravilu bila uvijek teško gostovanje za Armejce. Veći fond košarkaša CSKA omogućavao je treneru Itoudisu da ravnomjerno rasporedi minutažu na dvije petorke što Panathinaikos u ovom trenutku jednostavno ne može pratiti.

Clyburn s 15 i Hilliard sa 14 predvodili su još uvijek aktualne prvake Europe a 13 je dodao Hackett. Nedović s 19 i Papapetrou s 13 koševa bili su najbolji kod Panathinaikosa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi