Maccabi u svojoj najboljoj ovosezonskoj utakmici razbio Žalgiris
Izraelci su odigrali najbolju partiju u Euroligi ove sezone

Litvanci bez šanse

Maccabi u svojoj najboljoj ovosezonskoj utakmici razbio Žalgiris

Izraelski Maccabi Tel Aviv sjajnom je partijom u 8. kolu Eurolige razbio litvanski Žalgiris s 85:57. 

Pribojavali su se u Tel Avivu sraza sa Žalgirisom koji igra sjajno u ovoj sezoni. 

Počelo je očekivano čvrsto i neizvjesno sve do rezultata 14:14 kada Izraelci iz druge ubacuju u petu brzinu i odlaze svojim protivniima na brzih +10. U ostatku utakmice igrao je samo jedan tim. Igrači Maccabija nisu posustali pod imperativom pobjede te su na kraju razbili Žalgiris koji nije pokazao ništa od onih detalja iz prethodnih susreta koji su ga vinuli u sam vrh ljestvice. Konačnih +28 realni je pokazatelj stanja kakvo je vladalo na parketu Nokia Arene.

Dorsey sa 16 i Jones s 15 poena bili su najbolji kod domaćina koji je imao još nekoliko dvoznamenkastih strijelaca. Walkup je ubacio 12 koševa za Žalgiris a po 11 su dodali Grigonis i Lauvergne. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije