CSKA niže pobjede, Brose Baskets bolji od Maccabija

Euroliga

CSKA niže pobjede, Brose Baskets bolji od Maccabija

E. Škorić

Khimky, CSKA i Brose Baskets ostvarili su pobjede u mečevima četvrtog kola Eurolige.

Khimky je sa 88:62 savladao Strasbourg, te stigao do treće pobjede, dok su Francuzi ostali na samo jednoj pobjedi.

Rice je predvodio Khimky sa 16 poena i šest asistencija, Shved je ubacio također 16, a Zoran Dragič 15 poena. Collins je na drugoj strani ubacio 14 poena. 

Brose Baskets je sa 77:66 slavio protiv Maccabija iz Tel Aviva, a Theis je bio najbolji domaći igrač sa 16 poena i sedam skokova. Poen manje ubacio je Wanamaker. Smith je u gostujućem timu ubacio 19 poena.

Nijemci su na omjeru 2-2, dok su Izraelci na omjeru 1-3. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U jednom od zanimljivijih mečeva večeri CSKA je u Turskoj sa 80:75 pobijedio Darussafaku i zadržao stopostotan učinak od četiri pobjede. Briljirao je Teodosić sa 22 poena i deveet asistencija, dok je Nando De Colo ubacio 19 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.