CSKA savladao Maccabi

U neizvjesnoj završnici Rusi slomili Izraelce

CSKA savladao Maccabi

Košarkaši moskovskog CSKA večeras su došli do druge pobjede u Euroligi.

Kao domaćini su u svom Megasport Centru nakon uzbudljive završnice savladali Maccabi iz Tel Aviva rezultatom 76:72.

Pune tri četvrtine ova utakmica je protekla u potpunom egalu. Čvrsti gosti nisu popuštali da favorizirani CSKA razvije svoju prepoznatljivu igru pa su sjajnom timskom obranom natjerali Moskovljanje da veliku većinu situacija rješavaju individualnim akcijama. 

U takvom odnosu snaga Mike James i Will Clyburn bili su košarkaši koji su nosili CSKA dok su ton igri Maccabija davali Wilbekien i Dorsey. Utakmica je pune 3/4 bila izrazito tvrda, a onda se otvorilo u posljednjem periodu. U situaciji kada su obrane popustile James i Clyburn su svojim napadačkim arsenalom na kraju napravili prevagu za Moskovljane koji su mogli biti i kažnjeni za dosta nonšalancije u večerašnjoj utakmici. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

James je postigao 25 poena dok je Clyburn dodao 19 uz savršenih 9/9 s linije slobodnih bacanja. Maccabi je predvodio Wilbekien s 20 poena a Dorsey je dodao 16. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi