Ante Žižić od naredne sezone igra Euroligu?

Navodno je dolazak u Tel Aviv dogovoren

Ante Žižić od naredne sezone igra Euroligu?

Ante Žižić, nekadašnji centar Cibone, je od 2017. godine član Cleveland Cavaliersa.

Nakon sezone 2018/2019 se činilo da Žižićev razvoj ide pravim putem, ali je ove sezone rođeni Splićanin ponovo "posustao".

Sada se vjeruje da će malo odmoriti od NBA lige.

Naime, izraelski mediji tvrde da je Maccabi iz Tel Aviva uspio osigurati Žižićeve usluge i da će se 23-godišnjak vrlo brzo pridružiti svojoj novoj ekipi.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Navodno bi Žižić ugovor sa Maccabijem trebao potpisati sredinom naredne sedmice, pa će u novoj sezoni umjesto NBA lige igrati Euroligu.

Žižića su na Draftu 2016. godine birali Boston Celticsi, ali za ovu ekipu nikada nije zaigrao. U dosadašnjoj karijeri je pored Cibone i Cavaliersa igrao još za Goricu i Darussafaku, tre Canton Charge u NBA razvojnoj ligi.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi