CSKA teškom mukom do slavlja nad Olympiakosom
Vassilis Spanoulis odigrao je odličnu utakmicu u Moskvi ali snage za pobjedu na kraju nije bilo.

Neizvjesna završnica otišla na stranu Moskovljana

CSKA teškom mukom do slavlja nad Olympiakosom

Košarkaši CSKA slavili su novu pobjedu u okviru 5. kola košarkaške Eurolige. Armejci su večeras teškom mukom porazili Olimpyakos iz Pireja rezutatom 69:65 i održali svoj niz neporaženosti u svim natjecanjima od početka ove sezone.

Utakmica s čvrstim obranama, kakve voli grčki sastav, mogla je lako otići i na stranu ekipe Davida Blatta, ali Sergio Rodriguez i Will Clyburn nisu dozvolili da "Djeca Pireja" slave u Moskvi. Inače, Olympiakos je krenuo bolje u utakmicu i čak vodio nakon prvog poluvremena, ali je treći period na kraju bio prelomni dio susreta jer su ga Moskovljani dobili sa 21:9.

Uspio se trojkama Spanoulisa vratiti grčki tim na sami egal ali su ofanzivni skokovi CSKA na kraju presudili jer na rezultatu 63:63 Rusi čak 4 puta zaredom skaču u napadu nakon promašaja i napokon zabijaju ključna slobodna bacanja, Spanoulis ne uspjeva zabiti novu trojku i priča je bila gotova. 

Rodriguez s 20 i Clyburn sa 17 poena najbolji kod CSKA, Spanoulis s 16, Printezis sa 14 te Nigel Williams Goss sa 13 najbolji kod Olympiakosa. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi