Olyimpiacos siguran protiv Maccabija
Olympiacos je sigurnom igrom došao do treće pobjede iz četiri utakmice u ovogodišnjem izdanju Eurolige.

"Djeca Pireja" sigurna protiv "Ponosa Izraela"

Olyimpiacos siguran protiv Maccabija

Košarkaši Olympiakosa sigurnom su igrom večeras u svojoj dvorani "Mira i Prijateljstva" savladali izraelski Maccabi iz Tel Aviva rezultatom 88:80. Ujednačeni napad domaćih večeras je funkcionirao savršeno i uz manje probleme u prvoj četvrtini Grci su ubilježili sigurnu pobjedu.

U drugoj četvrtini je već Olympiacos napravio razliku koju je održavao do kraja meča, a fantastično je David Blatt izbalansirao napad svoje ekipe pa je na kraju čak pet košarkaša završilo susret sa dvoznamenkastim brojem koševa.

Poredali su se strijelci grčke momčadi po finom numerološkom redu pa je tako Lyday zabio 12 poena, Printezis 13, Williams-Goss 14, Toupane 15 i na koncu Spanoulis 16 koševa. 

Valja napomenuti da za Maccabi večeras nije nastupio najbolji košarkaš Scottie Wilbekin što je bio veliki hendikep za Spahijinu momčad. U njegovom odsustvu Deandre Kane zabio je 22 poena a po 12 su dodali Di Bartolomeo, O'Bryant i Michael Roll.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi