CSKA u derbiju bolja od Reala, Galata od Olympiakosa

Euroliga, 6. kolo

CSKA u derbiju bolja od Reala, Galata od Olympiakosa

Košarkaši CSKA iz Moskve slavili su večeras na domaćem parketu pobjedu protiv Real Madrida sa 91:90 u okviru 6. kola Eurolige.

Real je bolje otvorio ovaj meč pa su nakon prvih deset minuta igre već vodili sa devet poena razlike (26:17). Ipak, u nastavku meča CSKA je igrala mnogo bolje pa su u drugoj četvrtini bukvalno razbili Madriđane sa 32:12 što im je bilo dovoljno za uvjerljivo vodstvo na poluvremenu.

Treća četvrtina ipak je pripala Realu sa šest poena razlike pa se ušlo u neizvjesnu završnicu. Ipak, CSKA se na kraju bolje snašla pa je slavila pobjedu sa pola koša razlike.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Do trijumfa ih je vodio Nando de Colo sa čak 28 poena, dok je Miloš Teodosić dodao 15. S druge strtane, Sergio Llull je ubacio 21 poen.

U drugom meču današnjeg programa košarkaši Galatasarayja upisali su iznenađujuću pobjedu na domaćem parketu protiv Olympiakosa sa 89:87.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi