CSKA u gradskom derbiju bolji od Khimkija

Odlična obrana Itoudisovog tima

CSKA u gradskom derbiju bolji od Khimkija

Derbi 22. kola Eurolige u dvorani Mytischi u Podmoskovlju večeras su odigrali ruski euroligaši Khimki i CSKA a slavili su košarkaši gostujućeg tima rezultatom 78:69. 

Utakmica je počela odavanjem počasti tragično preminulom Kobe Bryantu, točnije minutom šutnje, a kasnije su košarkaši oba tima pustili da isteče napad od 24 sekunde, te 8 sekundi u kojima nije prevedena lopta u protivničko polje kao simbol Bryantovih brojeva koje je nosio kroz karijeru (24 i 8).

Sama utakmica je od samog starta krenula dobro napadački po oba tima, no koncem prve četvrtine CSKA se počeo lagano odvajati i stvarati prednost koja je do kraja prvog poluvremena iznosila već osam koševa razlike (40:32).

Treća četvrtina koju je CSKA sjajnom obranom u svoju korist riješio rezultatom 19:6 prelomila je ovaj derbi ekipa iz moskovske regije. Sjajni Mike James s 21 košem predvodio je CSKA do nove pobjede a odličnu partiju pružio je i Voigtmann s 15 poena. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Alexey Shved bivšem je klubu zabio 27 poena a Janis Timma dodao je 12. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi