CSKA u trileru savladao Žalgiris
Košarkaši CSKA iz Moskve bili su večeras nadomak prvom porazu u Euroligi no nakon triler završnice izborili su produžetak u kojem su slavili protiv litvanskog Žalgirisa.

Greške Litvanaca vratile Moskovljane u igru

CSKA u trileru savladao Žalgiris

Košarkaši moskovskog CSKA bili su večeras nadomak svog prvog poraza u ovogodišnjem izdanju Eurolige, no Žalgiris je iz ruku ispustio dobivenu utakmicu i nakon produžetka Rusi su slavili sa 99:97.

Fantastična utakmica viđena je u Moskvi između dva velika rivala kada se uzmu ne baš ugodni odnosi Rusije i Litve koji datiraju otprije II Svjetskog rata. Žalgiris koji s klupe predvodi legendarni Šarunas Jasikevičius imao je moćnog protivnika na konopcima na njegovom terenu, no ni 6 razlike na 1 minut i 17 sekundi nije bilo dovoljno momcima iz "zelene šume" da pobijede CSKA.

Neshvatljivim pogreškama u tim trenutcima košarkaši litvanskog prvaka počastili su Ruse i utakmica se protivno svim očekivanjima odvukla u produžetak i kako to na kraju biva kada se propuste svoje šanse, Žalgiris je bio kažnjen. Slobodna bacanja Higginsa 16 sekundi do kraja kojima je Amerikanac postavio 99:97 bili su zadnji koševi na ovom fantastičnom meču. 

Imao je Žalgiris  na kraju šut za pobjedo no bivši košarkaš Crvene Zvezde Nate Wolters nije bio precizan i klub Crvene Armije ostao je uz Real iz Madrida jedina neporažena ekipa ovog natjecanja. Maestralni Rodriguez postigao je 24 poena uz 6 asistencija a Higgins je dodao 23. Sjajna partija viđena je i od Clyburna koji je na 15 poena dodao 13 skokova.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Kod Žalgirasa Kavalliuskas je za 19 minuta zabio 19 poena, tragičar Wolters 14, a White i Grigonis po 13.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi