Barcelona nakon produžetka slavila u Kaunasu
Teška ali zaslužena pobjeda Barcelona

7. kolo Eurolige

Barcelona nakon produžetka slavila u Kaunasu

E. Dindić

Odličnu utakmicu u okviru 7. kola Eurolige odigrali su u Kaunasu Žalgiris i Barcelona. Nakon produžetka slavila je Barcelona rezultatom 88:85.

Nakon prvih 10 minuta imala je Barcelona 23:18. Na poluvremenu vodila je 39:34.

Sjajno su odigrali i treći period koji su dobili sa 21:16, te nakon 30 minuta imali prednost od 60:50.

Međutim bude se domaći košarkaši u zadnjem periodu, te sjajno igraju ovaj period posebno u odbrani, što im donosi povratak u ovaj susret. Četvrti period dobijaju, rezultatom 26:16, te nakon 40 minuta rezultat je glasio 76:76, te se otišlo u dodatnih pet minuta.

U produžetku ipak prisebniji gosti iz Španije koji dobijaju ovu utakmicu rezultatom 88:85.

Najefikasniji u domaćem sastavu bili su Aaron White sa 21 poenom, dok je Nate Walters dodao 19.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Kod Barcelone bolji od ostalih bili su Kyle Kuric sa 15 i Ante Tomić sa 14 poena.

Nakon sedam kola Eurolige Žalgiris je na omjeru od dvije pobjede i pet poraza, dok Barcelona trenutno je na omjeru od pet pobjeda i dva poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi