CSKA ubjedljiv, Barcelona potpuno razočarala

Euroliga, play-off

CSKA ubjedljiv, Barcelona potpuno razočarala

A. Čaušević

Odigrana su još dva meča play-offa Eurolige. 

CSKA je bio ubjedljiv protiv Fenerbachea te je poveo sa 1:0 u seriji poslije sigurne pobjede rezultatom 92:76.

Domaći su bili bolji i prve dvije dionice, ali je Fener sjajnom trećom četvrtinom (11:22) uspio preokrenuti. Međutim, CSKA je bio fantastičan u odlučujućih 10 minuta (28:10) te je na kraju slavio.

Domaće su do pobjede predvodili Clyburn i Hackett sa po 20 poena, dok se kod poraženih istakao bivši igrač CSKA, De Colo sa 27 poena.

U drugom meču je bilo puno više drame, a na kraju je Zenit u gostima pobijedio Barcelonu rezultatom 74:76.

Gosti iz Sankt Petersburga su odigrali fenomenalnu drugu četvrtinu koju su dobili sa 14 razlike (13:27), pa se domaći u posljednoj dionici nisu uspjeli vratiti.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Zenit je slavio na krilima sjajnog Pangosa sa 19 poena i devet asistencija, dok su za domaće najefikasniji bili Davies sa 18 te Higgins sa 15 poena. Svoju noć sa 10 poena nije imao Mirotić.

Jučer su Milano i Anadolu Efes porveli protiv Bayerna, odnosno Reala. Upravo oni sutra igraju svoje druge mečeve u seriji, dok će večerašnji rivali na parket ponovo u petak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi