Čudesni Lillard za pobjedu Portlanda, double-double Nurkića
Trail Blazersi su proradili na vrijeme i uspjeli su da slave pobjedu (Foto: EPA)

Trijumf protiv Sunsa u Phoenixu

Čudesni Lillard za pobjedu Portlanda, double-double Nurkića

M. Šljivak

Košarkaši Portland Trail Blazersa pobijedili su kao gosti Phoenix Sunse 106:104 uz double-double učinak bh. centra Jusufa Nurkića.

Iako su gostovali najslabijem timu lige Trail Blazersi su do pobjede došli uz dosta muke.

Meč u Phoenixu je od samog početka donio dosta preokreta. Ekipe su se konstantno smjenjivale u vodstvu, a Blazersi su na odmor otišli sa pet poena prednosti, 50:55.

Međutim, katastrofalnu igru Portlanda u trećem periodu Sunsi su maksimalno iskoristili. Imali su plus 14 u jednom trenutku i činilo se kako idu prema pobjedi.

Ipak, Trail Blazersi su se vratili zahvaljujući čudesnom Damienu Lillardu. Postigao je bek Portlanda 19 od svojih 40 poena u posljednjoj dionici uključujući šut za pobjedu na sekundu do kraja za konačnih 104:106 u korist Trail Blazersa.

Pored Lillardovih 40 poena kod Portlanda su se istakli CJ McCollum sa 21 poenom i Jusuf Nurkić koji je za 29 minuta imao double-double učinak od 14 poena i 13 skokova.

Kod Sunsa Devin Booker je ubacio 30 poena, a TJ Warren 19.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi