Trostruka povreda Jusufa Nurkića
Povrede su poprilično "oštetile" bh. košarkaša u dosadašnjem dijelu karijere, iako je još uvijek mlad (Foto: EPA)

Veliki bolovi bh. centra

Trostruka povreda Jusufa Nurkića

M. Šljivak

Košarkaš Portland Trail Blazersa Jusuf Nurkić nalazi se pod velikim upitnikom za večerašnji meč protiv Golden State Warriorsa.

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine ima ogoromnih problema sa povredama. Tako je u nedjelju odigrao samo 14 minuta protiv Utah Jazza, te je susret napustio zbog bolova u leđima.

Međutim, veliki bolovi u leđima nisu jedina povreda koju 23-godišnji centar vuče. On također ima problema sa kukom, a osjeća i bolove i u desnom listu, pa je njegov nastup protiv Warriorsa neizvjestan.

Trener Terry Stotts vjerovatno će odmoriti Nurkića u ovom meču pred All Star pauzu. Poznata je historija povreda bh. košarkaša i nove komplikacije u Portlandu će sasvim sigurno htjeti izbjeći.

Nurkić u dresu Portlanda igra najbolju sezonu karijere. Prosječno ubacuje 14 poena ima osam skokova u 54 odigrana meča.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti