Dobra partija Nurkića, Portland slavio prtiv Utah Jazza
Bh. centar je za 25 minuta na parketu ubacio 15 poena uz osam skokova.

Bh. centar postigao 15 poena uz osam skokova

Dobra partija Nurkića, Portland slavio prtiv Utah Jazza

Portland Trail Blazersi porazili su rano jutros po našem vremenu Utah Jazz na gostovanju rezultatom 100:81, a veoma dobru partiju na ovom susretu je pružio bh. centar Jusuf Nurkić.

Gosti sjajno ulaze u meč i već u uvodinim minutama pokazuju da su veoma raspoloženi. Sredinom prve dionice Portland je imao prednost od 10 poena, ali domaći uspijevaju da se vrate pa se na kraći odmor odlazi sa samo plus 1 za goste (31:30).

Tokom drugog perioda Blazersi se ponovo uspijevaju odlijepiti, ovog puta na plus 11, a konačan rezultat prvog poluvremena bio je 53:47.

Prelomna na ovom susretu bila je treća dionica u kojoj je Portland naprosto razbio rivala i u posljednju četvrtinu ušao sa 16 poena prednosti. Do kraja susreta gosti su samo održavali rezultatsku prednost do konačnih 100:81.

Do trijumfa ih je vodio McCallum sa 26 poena, a Lillard je dodao dva poena manje. Bh. centar Jusuf Nurkić bio je treći najefikasniji igrač kod gostiju jer je ubacio 15 poena, a tome je dodao i osam skokova te dvije asistencije. Jusuf je iz igre šutirao sedam od 15. Kod domaćih bolji od ostalih bio je Mitchell sa 21 poenom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi