Čudesni Mills slomio Litvance
Foto: FIBA

Svjetsko prvenstvo

Čudesni Mills slomio Litvance

E. Oštraković

Australija je ostvarila jako važnu pobjedu protiv Litvanije u utakmici punoj preokreta.

Litvanci su bili blagi favoriti pred početak ove utakmice, ali na kraju su poraženi, a konačan rezultat bio je 87:82 za Australiju.

Australci su bili dosta bolji tokom prvog poluvremena. Nakon prve četvrtine Australci su imali prednost od osam razlike.

U drugoj četvrtini su također bolji su bili reprezentativci Australije, te se na poluvrijeme otišlo pri rezultatu 52:41.

U drugom poluvremenu dosta lošija igra Australije, ali su na kraju ipak uspjeli da ostvare pobjedu.

Posebno loše su odigrali zadnju četvrtinu, ali na kraju su upisali pobjedu rezultatom 87:82.

Litvanija - Australija 82:87 (19:27,22:25,19:16,23:19)

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Litvanija: Grigonis 19, Lekavicius 15, Sabonis 12, Ulanovas 6, Valanciunas 7, Butkevicius, Giedraitis, Jankunas, Kalnietis 9, Kuzminskas 3, Maciulis 3, Seibutis 8

Australija: Baynes 21, Creek 4, Dellavedova 10, Ingles 2, Mills 23, Barlow, Bogut 4, Gliddon, Goulding 2, Kay 11, Landale 10, Sobey

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi