Curry primio MVP nagradu

Drugi put zaredom

Curry primio MVP nagradu

Stephen Curry prije pete utakmice sa Portlandom primio je nagradu za najboljeg igrača NBA lige za sezonu 2015/2016.

Plejmekeru Golden State to je bilo drugo priznanje zaredom, a svakako važno istaći je da je Curry ponio ovu titulu jednoglasnom odlukom.

Curry je u regularnom dijelu sezone prosječno bilježio 30.1 poen, 5.4 skoka i 6.7 asistencija, te je svakako bio najzaslužniji što je njegov tim postavio rekord po broju pobjeda u prvenstvu (73). On je takođe izjednačio rekord po broju ubačenih trojki na jednom meču (12), a sa 402 ubačena šuta van linije 7,24 postavio je težak zadatak svim budućim naraštajima.

"Hvala svima onima koju su glasali za mene. Moram da zahvalim Bogu na zdravlju, familiji koja me podržava, ali i košarci koja me je naučila mnogim stvarima. Nikada nisam očekivao da ću promijeniti igru. Nikada nisam pomislio da će mi se to dogoditi u karijeri", izjavio je Curry na dodjeli nagrade.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi