Curry se izlanuo: Odlazi li Brada iz Houstona?

Hardenu dosadila uloga "heroja"

Curry se izlanuo: Odlazi li Brada iz Houstona?

James Harden je navodno nesretan u Houston Rocketsima, iako je u prethodnu 31 utakmica NBA lige postizao 30+ poena.

Ovakve tvrdnje je donio niko durig do Steph Curry, playmaker aktuelnih NBA prvaka Golden State Warriorsa.

Curry slučajno otkrio više nego što je pred All Star utakmicu odigranu u noći sa nedjelje na ponedjeljak po našem vremenu.

Steph Curry je neobavezno razgovarao sa trenerom Milwaukee Bucksa Mikeom Budenholzerom i poručio:

"Razgovarao sam sa Jamesom i uputio mu par komplimenata zbog svega što radi. Prvo što mi je rekao je bilo: 'Zabavno je, ali želim igrati drugačiju košarku, drugačiju od herojske košarke, igranja za sebe'... Ljudi žele igrati u sistemu gdje zapravo mogu igrati lijepu košarku sa momcima koji znaju igrati".

Da li je Curry zaboravio da je "ozvučen" ili ne i nije važno jer je potakao špekulacije o potencijalnom odlasku Jamesa Hardena iz Houston Rocketsa.

Moguće je da i James Harden poput njegovog nekadašnjeg saigrača iz OKC-a Kevina Duranta želi kraći put do prstena i ulogu u supertimu poput Warriorsa.

Inače, James Harden je trenutno najbolji košgeter lige sa 36.6 poena po utakmici, kojima dodaje i 6.7 skokova i 7.7 asistencija.

Harden: Nije lako slušati kritike bivših NBA igrača, i dalje smatram da zaslužujem MVP nagradu

James Harden ove sezone pruža fantastične partije u dresu Houstona.

Harden je u 31 uzastopnoj utakmici ubacio 30 ili više poena i time sa izjednačio drugu najbolju seriju u historiji Wilta Chamberlaina. Prvi i najduži niz također drži legendarni Chamberlain sa čak 65 utakmica.

"Ne možemo porediti nas dvojicu, Wilt je bio na nekom potpuno drugom nivou, ali mi godi to što se spominjemo u istom kontekstu", rekao je Harden.

Brada je u odsustvu Chrisa Paula i Clinta Capele preuzeo sve na svoja leđa i zahvaljujući njemu Houston bilježi sjajne rezultate.

"Pokušavaju sve – udvajanja, dolaze i po trojica, zonu, agresivne rivale… Ta serija jeste nešto nevjerovatno, ali jednostavno sam morao to da uradim zbog naše situacije. Mnogo povreda, mnogo momaka koji su tu, pa nisu, takve stvari… Počelo je da se dešava i sada svi govorimo o tome, ali iskreno se ne fokusiram mnogo na to. Gledam na poene kao na nešto što moram da radim kako bismo imali šansu da pobijedimo. Još nismo na tom nivou (Golden Statea), ali doći ćemo do toga kada budemo zdravi", rekao je Harden u intervjuu za ESPN.

Top Komentari

Haroni
Nije sve u prstenu. Ima nesto i u ljubavi i lojalnosti prema klubu. Houston ce garant dovesti veliko pojacanje nako ove sezone. Po mom misljenju bi to mogao bit jedan od jačih centara poput Davisa i Embida. Carmelo je totalni promasaj nazalost
0 2
VelaHavle
Joj kad mi napise, Hardrn poput KD zeli kraci put do naslova... pa sta da radi mamlaze jedan, nemoguce ga je osvojiti sa timom gdje samo ti igras.. ne mozes sam.. a zalosno da ovakav igrac ostane bez prstena
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi