Curry vodio Golden State do pobjede nad Memphisom
Foto: EPA

Serija ponovo izjednačena (2:2)

Curry vodio Golden State do pobjede nad Memphisom

Košarkaši Golden Statea su na gostovanju protiv Memphis Grizzliesa stigli do vrijedne pobjede rezultatom 101:84, te tako seriju izjednačili na 2:2.

Gosti su već u prvom poluvremenu pokazali da će ovo biti njihova noć, jer su na odmor otišli sa velikih sedamnaest poena prednosti. Bilo je 61:44, čime je Golden State već uveliko zakoračio prema pobjedi.

Nisu domaći pokazali više ni u nastavku, pa su Warriorsi sasvim zasluženo očuvali stečenu prednost iz prvog dijela igre.

Najefikasniji i najbolji pojedinac utakmice bio je Stephen Curry, koji je meč završio sa 33 ubačena poena, pet asistencija i osam skokova. Sa druge strane, raspoloženiji od ostalih je bio Marc Gasol, koji je ostvario double-double sakupivši 19 poena i deset  skokova, dok je tome dodao i šest asistencija.

NBA, Playoffs:

Memphis Grizzlies - Golden State Warriors 84:101

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.