Memphis "re-brekom" izjednačio seriju protiv Warriosa

NBA play-off

Memphis "re-brekom" izjednačio seriju protiv Warriosa

Memphis Grizzliesi su pobjedom od 97:90 načinili "re-break" u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije protiv Golden State Warriosa, i izjednačili seriju na 1:1.

Memphis Grizzliesi su pobjedom od 97:90 načinili prvi “break” u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije protiv Golden State Warriosa, i izjednačili seriju na 1:1.

Conley je s 22 poena predvodio gostujući tim do pobjede. Za više od 27 minuta ubacio je 22 poena, zabilježio 3 asistencije. Pored njega dobru je partiju pružio i Zach Randolph koji je ubacio 20 poena. 

S druge strane domaći sastav nije imao toliko raspoloženih igrača. Prvi poenter Ratnika, Stephen Curry zakazao je protekle noći. Jednog od najboljih šutera lige izdao je šut. Curry je ubacio 19 poena, ali je imao katastrofalan šut 7-19, doke je za tri poena šutirao 2-11. 

Kada motor ekipe Warriorsa ima ovako lošu noć jasno je da njegov tim ne može proći tako dobro, pogotovo ne protiv ekipe kakva je Memphis koja igra odličnu odbranu. Kada se Curryjevom učinku pridoda da je Green ubacio 14, a Thompson 13 poena, jasno je da je poraz za domaći sastav bio neizbježan. 

Serija se od treće utakmice u seriji seli u Memphis, gdje će se odigrati treći i četvrti susret ove polufinalne serije Zapadne konferencije.

NBA play-off, polufinalna serija Zapadne konferencije:
Golden State Warriors - Memphis Grizzlies 90:97

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti