Curry zbog povrede pauzira nekoliko sedmica

Povrijedio se protiv Pelicansa

Curry zbog povrede pauzira nekoliko sedmica

Golden State Warriorsi u narednih nekoliko sedmica neće moći računati na Stephena Curryja.

Ovaj 29-godišnji košarkaš je na meču protiv New Orleans Pelicansa doživio nezgodnu povredu, kada je u pokušaju da presječe napad iskrenuo gležanj, što je izgledalo dosta ružno.

Curry je dvoranu napustio na štakama i zaštitnoj čizmi, a srećom po navijače Golden State Warriorsa rendgenski snimak je pokazao da nema preloma.

Koliko će Curry morati pauzirati još nije poznato, ali, sudeći prema pisanju američkih medija, teško će očekivati da će povratak na teren uslijediti ovog mjeseca.

Curry je bio jedan od junaka Golden State Warriorsa u susretu sa Pelicansima. Postigao je 31 poen i jedan je od najzaslužnijih što je aktuelni prvak NBA lige nadoknadio čak 20 poena zaostatka nakon prvog poluvremena i slavio sa 125:115.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi