Zahuktali Cleveland slavio 12. trijumf u nizu, veliki preokret Warriorsa

Pelicansi ispustili 20 poena prednosti u drugom poluvremenu

Zahuktali Cleveland slavio 12. trijumf u nizu, veliki preokret Warriorsa

Nakon lošeg starta sezone Cleveland Cavaliersi su vezli 12 uzastopnih pobjeda, od čega sedam u gostima. Do 12. trijumfa Cavsi su stigli na gostovanju kod Chicago Bullsa gdje su slavili rezultatom 113:91.

Bullsi protiv Cavsa nisu mogli više od početnog vodstva u prvoj četvrtini. Gosti polovinom ovog perioda dolaze do prednosti koju su sigurno čuvali do kraja susreta.

Cavsi su tako bez ikakvih problema stigli do pobjede, a najefikasniji u ekipi su bili Dwyane Wade i Kevin Love sa po 24 poena, dok je Love dodao i 13 skokova. LeBron James je susret završio sa 23 postignuta poena.

Kod Bullsa je najefikasniji bio Kris Dunn sa 15 poena, dok su po 14 dodali Lopez i Holiday.

Puno zanimljiviji susret su odigrali New Orleans Pelicansi i Golden State Warriorsi, a na kraju su aktuelni NBA prvaci bili bolji, pa su slavili rezultatom 125:115.

Ipak, domaći Pelicansi su većim dijelom prvog poluvremena bili u prednosti. U finišu druge četvrtine Pelicansi prave veliku seriju i na odmor odlaze sa čak 20 poena prednosti (69:49), ali Warriorsi ipak uspijevaju režitati preokret u nastavku.

Prvo su u trećoj četvrtini potpuno istopili prednost domaćih, da bi u četvrtoj došli i do vodstva.

Za Pelicanse nije bilo povratka kada su jednom ispustili vodstvo, pa su gosti na kraju riješili susret u svoju korist.

Treba dodati da su u samom finišu utakmice zbog verbalnog sukoba isključenja zaradili DeMarcus Cousins kod Pelicansa i Kevin Durant kod Warrirosa.

Ekipu Golden Statea je predvodio Steph Curry sa 31 ubačenim poenom i 11 asistencija, 22 poena je dodao Thompson, dok su po 19 ubacili Durant i Green.
Kada su u pitanju Pelicansi odličnu utakmicu je odigrao Jrue Holiday koji je postigao 34 poena, dok je E'Twaun Moore dodao 27. Cousins je susret završio sa double-double učinkom od 19 poena i 11 skokova.

Izuzetno neizvjesan susret su odigrali Minnesota Timberwolvesi i Memphis Grizzliesi. Na kraju su pobjedu slavili Grizzliesi rezultatom 95:92.

U pobjedničkoj ekipi je najefikasniji bio Marc Gasol sa 21 poenom, dok je Minnesotu predvodio Jimmy Butler sa 30 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi