Čuveno ime dolazi na klupu Crvene zvezde?
EPA

Nakon odlaska Milana Tomića

Čuveno ime dolazi na klupu Crvene zvezde?

Pozicija trenera Crvene zvezde ostala je upražnjena nakon što je beogradski klub prije nekoliko dana napustio Milan Tomić.

Porazi od Budućnosti i Krke doveli su do toga da se Tomić nakon manje od godinu dana raziđe s Crvenom zvezdom, a po običaju, ovih se dana uveliko špekuliše o tome ko bi ga mogao zamijeniti.

Iako iz kluba u javnost šalju informacije kako nemaju novac za kvalitetnog trenera, informacije iz Srbije govore kako bi Crvenu zvezdu mogao preuzeti, ni manje ni više, nego 47-godišnji Xavi Pascual.

Najveće uspjehe u karijeri Pascual je ostvario vodeći Barcelonu od 2008. do 2016. godine, a posljednji angažman imao je u Grčkoj, gdje je vodio Panathinaikos.

U Srbiji tvrde kako su čelnici Crvene zvezde već uspostavili kontakte sa Pascualom, a olakotna okolnost po njih je što iskusni strateg trenutno nema posla i potreban mu je angažman u Euroligi.

Dok se ne imenuje trener crveno-bijele će voditi Andrija Gavrilović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi