Ognjen Kuzmić se vraća na parket
(Foto: EPA)

Nakon duge pauze

Ognjen Kuzmić se vraća na parket

M. Šljivak

Centar Crvene zvezde Ognjen Kuzmić ubrzo se vraća na parket.

Ovaj 29-godišnji košarkaš bit će spreman za igru za desetak dana i konačno će zaigrati nakon zaista dugog perioda i teških životnih trenutaka.

Kuzmić je propustio protekle dvije sezone u dresu Real Madrida zbog teških povreda. Odigrao je samo sedam utakmica, a tokom ljeta se odlučio vratiti u Zvezdu.

Međutim, u julu je u Prijedoru doživio tešku saobraćajnu nesreću. Imao je mnogobrojne lomove i određeno vrijeme je proveo u induciranoj komi.

Srećom, brzo se oporavio usprkos teškim povredama i počeo je trenirati, pa će nakon zaista teških trenutaka sada biti konačno spreman za igru.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Njegov povratak na parket je najavljen u narednim danima, a vidjet ćemo kada će se to tačno i desiti.

Kuzmić je pored Zvezde i Reala igrao još za Panathinaikos, a član je i šampionske ekipe Golden State Warriosa iz 2015. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi