Khimki uvjerljiv protiv Fenerbahcea

Fener poražen u Podmoskovlju

Khimki uvjerljiv protiv Fenerbahcea

Košarkaši Khimkija sigurnom su igrom u 28. kolu Eurolige na svom parketu savladali istanbulski Fenerbahce rezultatom 82:68.

Nakon izjednačenog prvog poluvremena koje je bolje otvorio Khimki, a Fener uzvratio krajem drugo perioda, odlučujuća je bila 3/4 u kojoj su se Rusi uspjeli odvojiti na razliku koju tim Željka Obradovića više nije dostigao. 

Khimki je u tom dijelu utakmice odigrao nekarakteristično dobru obranu za tim čiji je forte sjajna napadačka igra što Turcima koji su više nego neuvjerljivi ove sezone više nije pošlo za rukom dostići. Dapače i u 4/4 Khimki je zadržao Fener na skromnih 14 poena i dileme o pobjedniku nije bilo. 

Standardno dobar bio je Shved s 23 poena i dosta racionalnijom igrom nego inače, a sjajno su ga pratili Jerebko i Booker s po 15 koševa. Za Fener je Dixon zabio 13 koševa, a De Colo i Williams dodali su po 11. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi