Da li ste se ikada zapitali zašto u Posljednjem plesu nije bilo Jordanovih žena?

Stiglo objašnjenje

Da li ste se ikada zapitali zašto u Posljednjem plesu nije bilo Jordanovih žena?

A. Čaušević

Dokumentarac o karijeri Michaela Jordana u dresu Chicago Bullsa pod nazivom "Posljednji ples" donio je dosta uspjeha. U deset epizoda kolege, rivali, menadžeri i bliski prijatelji su otkrili do sada nepoznate detalje o legendarnom košarkašu. 

Ipak, mnogi su ostali iznenađeni činjenicom da se uopšte nije previše pričalo o Jordanovom privatnom životu koji je veoma utjecao na njegovu karijeru. Interesantno je da uopšte nije bilo izjava članova njegove porodice.

Do sada se pojavilo nekoliko teorija zašto serijal nije uključio Jordanove supruge Juanivu Vanay koja je za njega bila udata od 1989. do 2006. godine te Yvette Prietto s kojom je u braku od 2013. godine.

Mnogi su smatrali kako je Jordan lično tražio da se njih dvije uopšte ne pojavljuju u dokumentarcu, međutim ekskluzivni producent Mike Tollin je to negirao u razgovoru za ESPN.

"Imali smo listu za dokumentarac: igra, teorija o penzionisanju, smrt oca, nedostatak aktivizma i saigrači", kazao je Tallin te nastavio:

"Mislim da smo snimili sve kategorije. Od početka smo se pitali je li ovo posao ili porodčna drama. Vjerovali smo da je to priča o dešavanjima na radnom mjestu. Uopšte nismo imali nikakav interes za ženama i djecom glavnih likova."

"Michael je jedna od ličnosti koji čuvaju privatnost. Sretan je što je sve završeno. Želi da nastavi živjeti po normalnom rasporedu. Nikada nije rekao da ne možemo pričati s njegovim ženama. Smatrali smo da nije potrebno da priča ide toliko daleko", kazao je Tollin.

Posljednji ples se ispostavio kao puni pogodak, a utjecaj bio bio možda još veći da su se u serijalu pojavile Jordanove supruge koje bi otkrile detalje iz privatnog života. Nepoznata strana istinske legende košarkaške igre čini se nikad neće vidjeti svjetlo dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi