Michael Jordan donirao 100 miliona dolara
Foto - EPA

Razne organizacije dobijaju pomoć

Michael Jordan donirao 100 miliona dolara

M. Šljivak

Michael Jordan odlučio je donirati čak 100 miliona dolara raznim organizacijama.

MJ je preko svog čuvenog Jordan brenda odlučio u narednih 10 godina uplatiti 100 miliona dolara organizacijama posvećenim borbi za rasnu jednakost, socijalnu pravednost i obrazovanje.

Ova donacija došla je nakon žestokih protesta u SAD koje su posljedica ubistva Georgea Floyda od strane policije. Bilo je i velikih nereda, a osude su stigle sa svih strana.

Protesti su na ulice privukli i veliki broj poznatih sportista. Gotovo svi su se našli na ulicama i traže jednakost za sve, a svi protesti se vode pod parolom: Black lives matter.

Ovim potezom Jordan je potvrdio da mu je stalo do jednakosti i istih prava za sve i sigurno će ova donacija mnogima dobro doći u narednim godinama.

Promo

Top Komentari

Coru
A to je sve sracunato 10g po 10 mil. I to ce se odbiti od poreza tako on ispadne Dobrocinitelj a nista ga to nekosta , svakako bi Drzava uzela jer porez se mora platit a njegov Brend jako se dobro prodaje.
1 1
Dino69
Cudi me da je on podrzo svoje inace je uvijek suzdrzan
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi