Da li u Tešnju MADI sprema novog premijerligaša?

Da li u Tešnju MADI sprema novog premijerligaša?

Sponzorski tekst

Tešanj, čaršija koja je kroz historiju njedrila talente i zvučna imena BH košarke, nakon duže vremena i gotovo ugašenog kluba ponovo piše pozitivne sportske stranice... svi se još uvijek sjećaju Mehuljićevih trica, Hajrićevih poteza, Delićevih finti, Munibove upornosti i mnogih drugih, međutim sve je nekako stalo do jeseni 2018. i počelo da odlazi u zaborav.

Muška košarka u Tešnju je bila na izdisaju, klub u rasulu ni glave ni repa... osim par entuzijasta na čelu sa trenerom, a tada kapitenom Jabandžićem, jedva je držalo klub i samo je bilo pitanje dana kada će se klub i ugasiti.

2018. grupa mladih bivših košarkaša sačinjava novi UO. Tada, već nakon prve sjednice cilj je bio jasan, vratiti publiku u dvoranu i da Tešanj ponovo živi košarku.

Već 2019. nakon konsolidacije redova dolaze i prvi uspjesi, najmlađe kategorije osvajaju 1. mjesto na međunarodnom turniru u Kapošvaru u Mađarskoj.

Kvalitetan rad UO, odnos prema sponzorima, donatorima i društvena odgovornost bivaju prepoznati i krajem 2019. klub nakon 15 godina dobiva generalnog sponzora - Madi doo Tešanj.

Dolaskom Madi doo kao generalnog sponzora, klub, odnosi, rad same organizacije i putevi razvoja dobijaju novu dimenziju. Sezona 2019/2020 ostat će upamćena po plasmanu u A1 ligu i to preko direktnog konkurenta za koje je tada nastupao i nekadašnji reprezentativac Turske Emir Preldžić... Dvorana puna, atmosfera do usijanja, rekli bismo: cilj ostvaren. No, kako je Madi doo voz koji ne staje, tako se taj duh prenio i na UO KK GRADINA MADI, a potom i na sve igrače, roditelje, prijatelje kluba i niko ne želi stati, idemo dalje!

Danas, KK GRADINA MADI čvrsto drži 1. mjesto A1 LIGE GRUPA SJEVER, po mnogima najveće iznenađenje, a po struci glavni konkurent za ulazak u Premijer ligu - Ligu 12 BIH...

Odlučnost KK GRADINA MADI da ne odustaje od prvobitnog cilja - da Tešanj živi košarku, pokazuje najbolje sljedeće: za 45 dana okupili ukupno 150 novih članova kluba uzrasta od 5 do 12 godina. Zahvaljujući podršci Generalnog sponzora, te Općine Tešanj, načelnika i izgradnjom 4 nove školske dvorane KK GRADINA MADI ne brine za budućnost. Sa novim članovima porodica KK GRADINA MADI trenutno broji više od 300 članova i na to smo ponosni!

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi