Dallas bez problema savladao Portland, Nurkić nije igrao zbog Covid protokola

Trail Blazersi upisali novi poraz

Dallas bez problema savladao Portland, Nurkić nije igrao zbog Covid protokola

E. Čaušević

Košarkaši Portland Trail Blazersa poraženi su sinoć na svom parketu od Dallas Mavericksa sa 132:117.

Dallas je uspio da dođe do pobjede u Portlantu, te su Mavericksi od samog početka utakmice imali prednost koju nisu ispuštali.

Prva dionica pripala je gostima sa 34:29, dok se na poluvrijeme otišlo kod rezultata 72:53 za ekipu Dallasa.

Gosti su uspjeli da u drugom poluvremenu rutinski sačuvaju svoju prednost i privedu utakmicu kraju, te su upisali pobjedu rezultatom 132:117.

Dallas je do pobjede vodio sjajni Porzingis sa 34 poena, devet skokova i pet asistencija, dok se u ekipi Portlanda očekivano istakao Damian Lillard sa 26 poena, te je uspio dodati još pet asistencija i dva skoka.

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić je propustio sinoćnju utakmicu, a američki mediji su potvrdili da je to zbog Covid protokola.

Naime, Nurkić nije bio u konkurenciji za meč jer je sa još sedam članova Portlanda u Covid portokolu. Oni će biti dio protokola sve do dva negativna testa na koronavirus u periodu od 24 sata.

S druge strane isti protokol pogodio je i ekipu Dallasa jer nisu mogli računati sinoć na svog najboljeg košarkaša Luku Dončića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi