Portland slavio i protiv Memphisa, Nurkić odigrao solidnu partiju

Druga vezana pobjeda za Trail Blazerse

Portland slavio i protiv Memphisa, Nurkić odigrao solidnu partiju

E. Čaušević

Košarkaši Portland Trail Blazersa sinoć su u gostima slavili protiv Memphis Grizzliesa sa 105:100.

Portland je uspio da dođe do druge uzastopne pobjede i konačno prekine lošu seriju rezultata, a Trail Blazersi su u odličnom meču bili bolji od Memphisa.

Memphis je bolje otvorio meč i nakon prve dionice imao je prednost od 32:28, dok se na poluvrijeme otišlo kod rezultata 52:51 za domaći tim.

Domaći košarkaši su imali prednost skoro do kraja utakmice, ali je Portland uspio u samoj završnici da dođe do preokreta i na kraju slavi sa 105:100.

Goste je do pobjede vodio sjajni Damial Lillard koji je meč završio sa 32 poena, te je dodao po pet asistencija i skokova. Istakao se i Powell koji je ubacio 28 poena i dodao je još četiri asistencije i tri skoka.

U ekipi Memphisa najbolji je bio Brooks sa 37 poena i uz to još je uspio da upiše tri asistencije i tri skoka.

Najbolji bh. košarkaš Jusuf Nurkić na parketu je proveo skoro 34 minute, te je uspio da ubaci devet poena i doda još 11 skokova i jednu asistenciju.

Chicago Bullsi su na svom parketu pobijedili LA Lakerse sa 115:110. Bullse je do pobjede vodio sjajni DeRozan sa 38 poena, šest asistencija i četiri skoka. U Lakersima se istakao LeBron James sa 31 poenom, 14 skokova i šest asistencija.

Pobjedu je ostvarila i ekipa Detroit Pistonsa koja je na svom parketu bila bolja od Miami Heata sa 100:90.

Bh. košarkaš Luka Garza upisao je sedam minuta na ovom meču, te je ubacio četiri poena i dodao dva skoka u pobjedi svoje ekipe.

Promo

Top Komentari

Kremenko
Čuj solidan. 7 izgubljenih lopti i 1 asistencja. Promašio je brojne zicere. Ubjedljivo najgori u redovima Portlanda. Zadnjih 4 utakmice izgleda vrlo odsutno.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi