Dallas deklasirao Cleveland uz još jednu magičnu partiju Luke Dončića

Lakersi i Clippersi upisali pobjede

Dallas deklasirao Cleveland uz još jednu magičnu partiju Luke Dončića

E. Čaušević

Košarkaši Dallas Mavericksa sinoć su na svom parketu deklasirali Cleveland Cavalierse sa 143:101.

Cavaliersi su u Dallasu doživjeli katastrofu iako su u prvoj četvtini djelovali dosta dobro na parketu. Rezultat nakon prve dionice bio je 29:26 za Dallas, ali u drugoj četvrtini su se gosti počeli raspadati.

Dallas je igrao odlično i već nakon prvog dijela bilo je jasno ko će slaviti u ovom meču. Domaći su na poluvrijeme otišli kod rezultata 66:42, te su s odličnom igrom nastavili i nastavku.

Nakon treće dionice Dallas je imao preko 40 poena razlike i već tada je bilo jasno da Cavaliersima prijeti prava katastrofa. Oni su pokušali u nastavku meča da barem ublaže poraz, ali nisu uspjeli, te je Dallas slavio sa 42 poena razlike rezultatom 143:101.

Najefikasnijij u pobjedi Dallasa očekivano bio je Luka Dončić koji je ubacio 30 poena, te je dodao još 14 asistencija i sedam skokova. U domaćem timu istakao se i Justin Jackson sa 19 poena i šest skokova.

Što se tiče Clevelanda tu je najbolji bio Darius Garland sa 23 poena, dok je 18 poena dodao Cedi Osman.

Trinaestu pobjedu u ovoj sezoni upisali su i LA Lakersi koji su u gostima slavili protiv Oklahome Thundersa sa 130:127. Lakerse je do nove pobjede vodio Anthony Davis sa 33 poena, 11 skokova i sedam asistencija, dok je LeBron James meč završio sa 23 poena, 14 asistencija i šest skokova.

U derbiju sinoćnjeg programa LA Clippersi su u svojoj dvorani pobijedili Houston Rocketse sa 122:119. Clipperse su do pobjede vodili Lou William sa 26 poena, te Kawhi Leonard koji je ubacio dva poena manje. U poraženom timu najbolji je bio James Harden sa 37 poena, 12 asistencija i osam skokova.

Top Komentari

Chupy
Dar od Boga. Imat ce bolju karijeru od Drazena Petrovica, da mu samo dragi Bog da, da prozivi i dozivi starost.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi