Svijet priča o čudesnom Dončiću, ali pamtit će se kako je Markkanen preskočio Vučevića
Nastavljena je fenomenalna NBA sezona. Ponovo je glavna uloga čudesni Slovenac Luka Dončić

NBA liga

Svijet priča o čudesnom Dončiću, ali pamtit će se kako je Markkanen preskočio Vučevića

Midhat Šljivak

Luka Dončić odigrao je još jednu čudesnu utakmicu u NBA ligi i u pobjedi Dallas Mavericska nad oslabljenim New Orleans Pelicansima rezultatom 127:117 upisao je novi triple-double, a izveo je i jedno čudesno dodavanje bez gledanja.

Luka Dončić nastavlja s nestvarnim partijama u NBA ligi. Pelicansi mu nisu mogli ništa u Dallasu, a fenomenalni Slovenac je upisao triple double učinak od 34 poena te po 10 skokova i asistencija.

Jedna asistencija se međutim izdvojila. Luka je bez gledanja u zraku uputio asist za alley-oop Christianu Woodu i podigao je kompletnu dvoranu na noge.

Nisu na kraju Pelicansi uspjeli iznenaditi Mavse u ovom meču. Wood je imao 28 poena kod domaćeg sastava i dobro je pratio Dončića, dok je na drugoj strani dominirao Jonas Valanicunas s 25 poena i 10 skokova.

Duel Sacramento Kingsa i Los Angeles Lakersa pripao je gostima rezultatom 136:134, a u Kingsima su bijesni sudijskim odlukama.

Oglasi

Smatraju da su ih sudije u ovom meču pokrale u ključnim trenucima i na Twitteru se nakon meča oglasio De'Aaron Fox: "Mislio sam da igrači trebaju odlučivati o pobjedniku", napisao je košarkaš Kinga aludirajući da su sudije obavile katastrofalan posao.

Njegova 34 poena na kraju nisu bila dovoljna Kingsima u ovom meču. Lakerse je do pobjede vodio LeBron James s 37 poena, a Thomas Bryant je imao 29 poena i 14 skokova.

Chicago Bullsi su na svom terenu savladali Utah Jazz 126:118.

Zach LaVine s 36 i DeMar DeRozan s 35poena vodili su Bullse do pobjede, dok je Lauri Markkanen s druge strane ubacio 28 poena.

Upravo je Finac izveo i jedno od najboljih zakucavanja ove sezone. Doslovno je preskočio preko Nikole Vučevića i silno je zakucao na koš Bullsa.

Oglasi

Orlando Magic je nakon 10 godina došao do gustujuće pobjede pobjede nad Golden State Warriorsima. Bilo je 115:101 uz 25 poena Paola Banchera i poen manje Franza Wagnera.

Jayson Tatums s 34 i Jaylen Brown odveli su Boston Celticse do gostujuće pobjede protiv San Antonio Spursa rezultatom 121:116.

NBA rezultati:

San Antonio - Boston 16:121
Chicago - Utah 126:118
Dallas - New Orleans 127:117
Golden State - Orlando 101:115
Sacramento - LA Lakers 134:136

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti