Nevjerovatni Luka Dončić je opet radio šta je htio

Slovenac je ispisao historiju

Nevjerovatni Luka Dončić je opet radio šta je htio

Admin Čaušević

Luka Dončić nastavlja sa ispisvanjem historije u NBA ligi. Sada je to uradio u trijumfu Dallas Mavericksa nad San Antonio Spursima rezultatom 126:125.

U vrlo neizvjesnom susretu Slovenac je postigao 51 poen, dodao je devet asistencija i ostvario šest skokova te je najzaslužniji za šesti uzastopni trijumf Mavsa i ukpno 21 u ovoj sezoni.

Sa ovim učinkom Dončić je postao prvi košarkaš u historiji NBA lige koji je u rasponu od pet utakmica ostvario najmanje 225 poena, 50 skokova i p0 asistencija.

Pobjednik je odlučen u posljednjim sekundama kada je još jednom došlo do izražaja koliko je Dončić inteligenatan košarkaš.

Na 1.5 sekundi prije kraja sjajni Slovenac je imao slobodna bacanja. Drugo je namjerno promašio, tačnije pogodio je obruč i lopta se odbila pravo njemu u ruke i ubrzo je isteklo vrijeme.

Oglasi

"U mojih sedam godina u ligi, nikada nisam vidio nekoga da radi ono što je on u stanju. On je u neverovatnoj formi. Igra kao MVP. Očigledno je jedan od najboljih igrača u ligi", rekao je centar Mavericksa Christian Wood o svom saigraču nakon meča.

Upravo je Wood bio jedina prava podrška Dončiću sa 25 poena, dok se kod poraženih San Antonio Spursa istakao Johnson sa 30 poena.

Bojan Bogdanović je odigrao odličan meč sa postignutih 28 poena u pobjedi Detroit Pistonsa na gostovanju kod Minneosta Timberwolvesa srezultatom 104:116.

Inače, gosti su bili značajno uspješniji na osam odigranih mečeva. Jedini domaći trijumf upisali su Memphis Grizzliesi predvođeni Morantom (32 poena) nad New Orleans Pelicansom 116:101.

Rezultati:

Charlotte Hornets Brooklyn Nets 106:123
Chicago Bulls - Cleveland Cavaliers 102:103
Houston Rockets - New York Knicks 88:108
San Antonio Spurs - Dallas Mavericks 125:126
Memphis Grizzlies - New Orleans Pelicans 116:101
Minnesota Timberwolves - Detroit Pistons 104:116
Oklahoma City Thunder - Philadelphia 76ers 96:115
Utah Jazz - Miami Heat 123:126

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi